fbpx

Следвай ни в

„Златна роза” идва през септември със силна филмова селекция

Петък, 05 Август 2022 07:23 Култура Източник:  218

От 23 до 29 септември Варна отново ще е домакин на фестивала за българско игрално кино „Златна роза“.

40-то юбилейно издание ще предложи силна селекция от пълнометражно и късометражно кино на български творци и копродукции с българско участие, изложба, посветена на актьорите, представяния на книги, кръгли маси и дискусии, концерти, партита и незабравими срещи с любими звезди, обявиха организаторите.

В конкурсната програма могат да участват всички български игрални филми, произведени в периода 1 август миналата до 31 юли тази година, които не са участвали в програмата на “Златна роза” досега и са заявени от продуцентите си.

14 пълнометражни и 5 късометражни филма, подкрепени от НФЦ, ще вземат участие в изданието, а в допълнителната селекция „Открити хоризонти“ ще видим най-новите и акламирани български филми, подбрани от селекционна комисия в състав Ивайло Пенчев, Людмила Дякова и Христо Христозов.

Тази година фестивалът ще има чисто нова визия, дело на Студио Слава и талантливата Радослава Боор. Стартът на пиар кампанията ще започне точно 40 дни преди началото на 40-то издание на фестивала и всеки ден ще представян по едно знаково име от историята на форума.