fbpx

Следвай ни в

Варненският общински съвет се събира днес

Сряда, 10 Август 2022 09:24 Варна Източник:  160

Заседание на Варненския общински съвет ще се проведе от 9 часа. Очаква се съветниците да обсъдат проблема със сметосъбирането и сметоизвозването във Варна.

Преди ден председателят на комисията по благоустройство и комунални дейности към общинския съвет Христо Атанасов съобщи за Радио Варна, че до сега фирмата, ангажирана със сметопочистването е било глобена със 100 хиляди лева. Освен това предстои коригиране на община Варна за сметището в село Въглен.

Друга докладна записка предвижда създаването на работна група от общински съветници, която да се срещне с министъра на здравеопазването и да обсъди с него бъдещето на Специализираната болница за активно лечение на белодробни заболявания във Варна. Съветниците ще поискат от министъра или да се увеличат парите за клиничните пътеки за туберкулоза, или лечебното заведение да бъде прехвърлено към Инфекциозната клиника в МБАЛ "Света Марина".

Предстои съветниците да гласуват и промени в транспортната схема във Варна, които предвиждат разкриване на нова автобусна линия с номер 30, както и на четири нови спирки на градския транспорт.

Очаква се да бъдат приета и Наредба за обществения ред, в която е записана забрана за ползване на детски площадки за времето от 23 часа до 7 часа, както и забрана за разхождане на домашни любимци по плажните ивици през лятото.

Общинските съветници ще гласуват и предложението актьора Михаил Мутафов да получи званието „Почетен гражданин на Варна”, както и.празничния за Варна 15 август да бъде обявен за неприсъствен ден.